Biologische wijn
Wanneer is een wijn biologisch?
Dit zijn wijnen zonder pesticiden (dit zijn stoffen die gebruikt worden te beschermen tegen ziekten). De biologische wijnboer wilt een zo'n eerlijk mogelijk product afleveren door geen gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Op deze manier wordt het natuurlijke evenwicht in de bodem en de gehele wijngaard hersteld.
Tijdens de verwerking van de druiven (vinificatie) moet de wijnboer zich houden aan de Bio-richtlijnen. Zo mag sorbinezuur (E-200), dit is een conserveermiddel niet gebruikt worden. Het gebruik van sulfiet is niet verboden, maar moet beperkt worden tot een derde.
Vegan wijn
Vegan is weer anders dan Biologisch. Bij een Vegan wijn komt er geen dierlijk product aan te pas. Bij de filtering van 'normale' wijnen worden door vele wijnmakers nog producten met een dierlijke oorsprong gebruikt, zoals gelatine, varkensvet of visslijm. Dit wordt dan gebruikt om de kwaliteit van de wijn te beïnvloeden. Bij vegan wijn wordt dit dus niet toegevoegd en worden de wijnen niet gefilterd.
De wijnen van Domaine de Marotte zijn volledig Biologisch en Vegan!