Stoere rode wijn met subtiele houtrijping. Van de Nederlandse wijnmakers Daan en Elvire van Dijkman die op duurzame wijze prachtige wijnen maken aan de voet van de Mont Ventoux. Lees meer.
Gedeeltelijk kneuzen, gedeeltelijk ontstelen. Vergis- ting maximaal 30°C. ongeveer 4 weken. Eiwitklaring. Het ”Overb- rengen” van de wijn zoveel mogelijk door middel van zwaartekracht. 25% wordt ongeveer 10 maanden op houten vaten gerijpt
Domaine de Marotte Vieilles Vignes Rouge is een blend 50% Grenache noir, 40% Carignan, 10% Syrah. Deze wijn is zeer geconcentreerd, een bom van geur. Veel aroma’s van donker fruit zoals kersen bramen en cassis, maar ook de geuren zoals vanille, laurier, zoethout en een beetje eikenhout zijn duidelijk te herkennen. De smaak is mooi geconcentreerd en rond en deze wijn heeft een bijzonder aangename lange afdronk. Deze wijn ontwikkelt zich langzaam maar wordt elk seizoen nog lekkerder. Deze wijn is zeer geconcentreerd, een bom van geur.
Een mooie begeleider van diverse vleesgerechten met sauzen maar ook bij een Hollands kaasplateau.
Domaine de Marotte is een wijnhuis waarvan de eigenaars Daan en Elvire van Dijkman oorspronkelijk uit Nederland komen, ze zeggen zelf: "Nederlandse wijn, uit Frankrijk!". produceren sinds 1997 mooie wijnen aan de voet van de Mont Ventoux. Hun wijnen worden geschonken als banquetwijnen bij het Amstel Hotel en als huiswijn bij het Rijks Museum.