U proeft rijpe abrikozen, exotisch fruit, meloen, gele bloemen en zelfs een beetje honing. Hij heeft veel concentratie en een superlange afdronk. Lees meer.
Maceration peduculaire 6 uur, pneumatische persing met lage druk, statische koude débourbage, vergisting max. 16 °c gedurende 3 weken. Separatie lie december/januari. Klaring met Bentoniet. Het ”overbrengen” van de wijn zoveel mogelijk dmv zwaartekracht.
Domaine de Marotte Viognier is een fruitige en frisse elegante witte wijn waarbij vooral geconcentreerd abrikoos, perzik, mango en lychee naar boven komen als sterke aroma's. De smaak is mooi complex en geconcentreerd met een zeer lange afdronk.
Een goede combinatie met visgrechten, schaal- en schelpdieren.
Domaine de Marotte is een wijnhuis waarvan de eigenaars Daan en Elvire van Dijkman oorspronkelijk uit Nederland komen, ze zeggen zelf: "Nederlandse wijn, uit Frankrijk!". produceren sinds 1997 mooie wijnen aan de voet van de Mont Ventoux. Hun wijnen worden geschonken als banquetwijnen bij het Amstel Hotel en als huiswijn bij het Rijks Museum.