Grenache Noir
Waar wordt de Grenache Noir druif aangeplant?
Grenache produceert rijke, aromarijke wijnen en diep robijnrode rosé. Grenache is de belangrijkste druivensoorten in Chateauneuf-du-Pape en Rhône/GSM (Grenache/Syrah/Mourvedre) blend.
De Grenache druif wordt vooral veel aangeplant in Frankrijk, in de Franse wijnstreken Rhônevallei, Languedoc-Roussillon en de Provence. Maar we vinden deze Grenache druif ook terug in Spaanse wijnen, maar daar wordt de druif ook Garnacha genoemd. In totaal is er wereldwijd 181.000 hectare aan Grenache Noir te vinden.
De smaak van de rode wijn Grenache Noir
De Grenache Noir heeft een hoge alcoholgraad, een medium body met een half lichte zuurgraad. Als we het glas inschenken komen de aroma's tegemoet van aardbei, gegrilde pruim met hints van leer, gedroogde kruiden en bloedsinaasappel. Je kunt deze overheerlijke Grenache Noir het beste schenken op een kamertemperatuur tussen 16 en 20 graden.
Waar kan je het beste een Grenache Noir bij drinken?
De sterk intense aroma's van Grenache passen goed bij braadvlees en geroosterde groenten die op smaak zijn gebracht met exotische specerijen zoals komijn, piment en Aziatische 5 kruidenpoeder.
Probeer ook eens
Als je de wijnen die gemaakt zijn van de Grenache Noir smaakvol vindt, probeer dan ook eens de druiven: Carignan (Frankrijk), Zinfandel (Californië), Merlot en Valpolicella (Italië).