Château Branaire Ducru
Patrick Maroteaux en zijn familie voelden het onaangeboorde potentieel van deze schone slaapster en kochten in 1988 Château Branaire-Ducru. Daarom besloten ze in 1855 een nieuwe pagina te schrijven in de geschiedenis van deze vierde geclassificeerde wijn. Vervolgens begonnen grootschalige transformaties en werkzaamheden aan alle elementen die de creatie van een grote wijn bepalen: de wijnstok, de vatenkamer, de kelders, maar ook de residentie, het eerste gezicht van een kasteel.
Sinds 2017 heeft François-Xavier Maroteaux de leiding over het landgoed overgenomen.
Saint-Julien
In het hart van de Médoc, tussen Margaux en Pauillac, ligt Château Branaire-Ducru in de appellatie Saint-Julien, omringd door andere grote geclassificeerde wijnen van dit uitzonderlijke terroir.
De wijnstokken zijn geplant op grindgrond, bestaande uit grind en stenen die in het Kwartair door de Garonne zijn meegevoerd. Op afgeronde heuvels, de “rumps”, domineren ze de monding van de Gironde, de “rivier” zoals deze in de regio Bordeaux wordt genoemd.