Zinfandel
Waar wordt de Zinfandel druif aangeplant?
Een fruit gedrage maar stevige rode wijn, geliefd om zijn tonen van jam-achtig fruit en rokerige exotische specerijen. Zinfandel komt oorspronkelijk uit Kroatië en is een verwant aan de Kroatische topdruif Plavic Mali. Met een totaal wereldwijd 32.700 hectare is het de grootste druivenras in de Verenigde Staten. Denkend hierbij aan wijnregio's Lodi, Sonoma en Paso Robles.
De smaak van de rode wijn Zinfandel
Over het algemeen heeft deze prachtige Zinfandel een extreem hoog alcoholpercentage, zeer rijke tannines en een volle body. In het glas komen wij dan ook tegen aroma's van braam, aardbei, perzik en hints van kaneel en zoete tabak.
Je kan deze Zinfandel het beste op een kamertemperatuur serveren van 16 tot 20 graden, uiteraard is het handig om deze wijn vooral te decanteren voor minimaal 30 minuten.
Waar kan je het beste een Zinfandel bij drinken?
Zinfandel is ideaal bij Turkse, Marokaanse en Arabische gerechten, die de kaneelachtige specerijen van de druif benadrukken. Probeer deze uiterst smaakvolle Zinfandel bij een Aziatische BBQ.
Probeer ook eens
Als je de wijnen die gemaakt zijn van de Zinfandel smaakvol vindt, probeer dan ook eens de druiven: Grenache (Frankrijk), Carignan, Frappato (Italië) en Castelão (Portugal).