Wijnhuis Marchiori & Barraud
Familie met lange wijntraditie
Andrea Marchiori en Luis Barraud komen uit families met een lange wijntraditie. Ze ontmoetten elkaar tijdens hun studie wijnmaken in Mendoza en samen volgden ze een vervolgstudie aan UC Davis voordat ze terugkeerden naar Argentinië.
Na samengewerkt te hebben aan een aantal projecten voor andere wijnhuizen, waaronder meer dan een decennium bij Vina Cobos met Paul Hobbs, hebben Luis en Andrea eindelijk hun droom verwezenlijkt: het maken van hun eigen wijn. Ze werken samen met Andrea's familiebedrijf Marchiori Vineyard, gelegen in het Perdriel-gebied van Lujan de Cuyo in Mendoza.
De wijngaarden en gewonnen prijzen
Er zijn verschillende 100-puntswijnen uit deze wijngaard gekomen. Andrea beheert de wijngaard met uitzonderlijke zorg. Samen maken ze een kleine hoeveelheid wijn, waarbij ze ernaar streven om voor elke druivensoort het beste van het terroir tot uitdrukking te brengen.
De druiven zijn biologisch geteeld en met de hand geoogst. In de wijnmakerij vindt spontane gisting plaats met inheemse gisten en er worden geen additieven gebruikt. Ten slotte worden de wijnen zeer licht geklaard of gefilterd.