Schitterende mousserende wijn uit het Spaanse wijngebied Penedès, perfect om te serveren bij lichte salades of pasta's. Lees meer.
Palau betekend Paleis in het Catalaans. We kozen deze naam omdat ons wijnhuis zich bevind op de heuvel waar het best verdedigde en verstopte paleis van de Romeinen stond. Wanneer je aankomt bij ons Estate, zul je je in een oase van rust bevinden en genieten van het ruwe landschap met bossen en wijngaarden.
De Trepat-druiven voor deze Spaanse Cava worden apart gevinifieerd. De druiven worden bij lage temperatuur geperst en het contact met de schillen wordt tot een minimum beperkt. De eerste fermentatie vind plaats, waarna de wijn geblend wordt en gebotteld. De wijn ondergaat een tweede fermentatie in de fles. Dit is een biologische cava.
De Rose bubbel heeft een intense en aantrekkelijke rode bessen kleur met een fijne mousse en fijne bubbels. Het boeket wordt gedomineerd door bessen als kersen, zwarte bessen en framboos met een basis van rijpe pruimen. Op het palet is het een jonge, frisse en fruitige wijn met duidelijke Mediterrane invloeden.
Deze cava is heerlijk bij lichte salades, lichte pasta en rijst gerechten, in het bijzonder met zeevruchten, rauwe en gekookte schaaldieren. Ook gegrilde vis en geitenkaas gaan perfect samen met deze cava.
De kelder van Mont Marçal Vinícola is opgericht in 1975 door Manuel Sancho, die na vele jaren in de muziekwereld, zijn pijlen richtte op een nieuwe kunst: die van de wereld van wijn en Cava. Het is Blanco Sancho, de dochter van de oprichter, die nu samen met een team van jonge professionals de kelder runt en het voor elkaar hebben gekregen de originele filosofie van de kelder met de onrustige geest van nieuwe generaties te blenden en dit aan te passen naar de behoeften van de hedendaagse marken. Mont Marçal maakt kwaliteitswijnen in de "Denominaciones de Origen" Penedès, Catalunya en Cava.
Het landgoed heeft 40 hectare eigen wijngaarden, die beplant zijn met de inheemse variëteiten zoals Macabeu, Xarel.lo, Parelleda en Tempranillo, naast andere rassen die perfect aangepast zijn zoals Chardonnay, Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon. Tegelijkertijd, om de werkelijke productie te kunnen realiseren, werkt Mont Marçal samen met andere landgoederen in Penedès.
Mont Marçal heeft op het gebied van Cava absoluut een naam hoog te houden. Ze zijn de 3e producent van Spanje. Eigenaar Manuel Sancho en zijn dochters weten bijna jaarlijks de kwaliteiten weer te verbeteren door hun goede organisatie en investeringen in nieuwe technologieën.