Pago de Cirsus
Informatie over Pago de Cirsus
Bij Pago de Cirsus worden wijnen gemaakt van het hoogste kwaliteitsniveau. Het terrein, het microklimaat en de druivensoorten die er worden gekweekt, geven de wijnen een onderscheidend karakter ten opzichte van andere wijnhuizen. De bodega is gelegen in het hoogste punt van het landgoed, van waaruit een groot deel van de wijngaard overzien kan worden. De ondergrondse kelder creëert het hele jaar een stabiele temperatuur en benodigde vochtigheid. Het doel van de bodega is het maken van een 100% Single Estate wijn van de hoogste kwaliteit. Hiervoor worden enkel druiven van de eigen wijngaarden gebruikt. Door de rendementen laag te houden worden zeer smaakvolle wijnen geproduceerd. De druiven worden handmatig geoogst en verwerkt, waarbij zoveel mogelijk werk in de wijngaard wordt uitgevoerd. Door de wijnen te laten rijpen op Frans eikenhouten vaten, worden de kenmerkende eigenschappen naar voren gebracht.
De wijnmaker
Eigenaar Inaki Nunez bouwde in 2002 een nieuwe bodega en werkt nauw samen met wijnmaker Jean Marc Sauboua. Deze internationaal bekende oenoloog, die verantwoordelijk was voor de wijnen van Chateau Haut Brion in Bordeaux, streeft naar perfectie. Dit leidde tot diverse gouden medailles voor Pago de Cirsus. Een geweldige prestatie!