Domaine de Marotte Summum Blanc komt uit Frankrijk, gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir. Het heeft frisse aroma's van citrus, witte bloemen en brioche, met een levendige afdronk. Heerlijk bij vis, zeevruchten of gevogelte. Serveer op 8-10°C. Lees meer.
Domaine de Marotte Summum Blanc sinds 2020 maken ze ook een mousserende witte wijn. De witte wijn is op tank na gegist en heeft nagenoeg geen restsuiker, het is een zgn Brut de Brut.
De aroma’s zijn zeer fris en je herkent jong vers fruit zoals appel, abrikoos, perzik en witte aalbes maar ook een beetje brioche brood. De smaak is heerlijk fris en fruitig. De afdronk is zeer aangenaam en lekker fris. Kortom, het is een feestelijke wijn om samen te delen.
Heerlijk om te serveren met Oesters, visgerechten, frisse salades & schaal- en schelpdieren.
Domaine de Marotte is een wijnhuis waarvan de eigenaars Daan en Elvire van Dijkman oorspronkelijk uit Nederland komen, ze zeggen zelf: "Nederlandse wijn, uit Frankrijk!". produceren sinds 1997 mooie wijnen aan de voet van de Mont Ventoux. Hun wijnen worden geschonken als banquetwijnen bij het Amstel Hotel en als huiswijn bij het Rijks Museum. Lees hier meer over Domaine de Marotte.