Bepin de Eto
In Veneto, ten midden van de Colli di Conegliano hillslopes, is het Ceschin familiebedrijf gevestigd. Hongerig naar nieuwe uitdagingen en ontdekkingen, nam Nicoletto het familiebedrijf over. Hij bouwde een solide basis voor het bedrijf door zijn liefde. Dit bedrijf heeft hij doorgegeven aan zijn zoon Mosè en hij gaf het door aan zijn zoon Giuseppe. Hij kreeg veel waardering van stadsgenoten. Hij gaf het wijnhuis de naam: Bepin de Eto, Giuseppe van Nicoletto.
Sinds 1965, nadat hij de geheimen van het wijn maken geleerd had en het vertrouwen van zijn collega’s had gekregen, ging Ettore, de zoon van Giuseppe het familiebedrijf leiden met kalme vastberadenheid. Hij wordt nu geholpen door zijn drie dochters. Ettore gaf het wijnhuis de naam Bepin de Eto, als eerbetoon aan zijn vader, zijn familie en zijn geschiedenis.
Classificatie
Sinds 1996 heeft Prosecco recht op een eigen DOC, sinds de wijnoogst van 2009 zelfs DOCG. DOCG is nog een niveau hoger dan DOC. Alleen de Prosecco uit de specifieke DOC(G) Prosecco-regio, gemaakt van 100% Prosecco/glera-druiven mag zich DOC(G) of D.O.C.(G.)-Prosecco noemen. Zo wordt de kwaliteit van Prosecco gewaarborgd.