Domaine Maillard Père & Fils
Het wijndomein
Domaine Maillard , opgericht in 1952 door Daniel Maillard, wiens familie sinds 1766 wijnboeren is in de Bourgogne, beslaat vandaag 19 hectare en produceert beroemde wijnen zoals Corton, Aloxe Corton, Pommard, Beaune, Ladoix, Chorey les Beaune, Meursault, Volnay…
Zijn twee zonen, Alain en Pascal, zorgen voor de continuïteit van het landgoed, met respect voor de tradities van de wijnbouw en het rijpen van wijn.
Wijn maken
Onze vinificatie blijft traditioneel, de alcoholische gisting vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur en de vinificatie duurt 12 tot 20 dagen -
De rijping vindt plaats in eikenhouten vaten, waarvan ongeveer 25 tot 80% nieuwe vaten, afhankelijk van het jaar en de appellations. Na 12 tot 15 maanden rijping worden de wijnen gebotteld. (Over het algemeen zonder filtratie, om het hele lichaam en fruit te behouden voor uitstekende veroudering).