Gruner Veltliner
Waar wordt de Grüner Veltliner druif aangeplant?
De Gruner Veltiner druif wordt vooral aangeplant in Oostenrijk in de volgende wijnstreken: Neder-Oostenrijk en Wenen. De belangrijkste wijn van Oostenrijk wordt in diverse stijlen geproduceerd; de populairste ervan zijn soepele, kruidige en peperachtige wijnen met een zuurgraad om te smullen.
De smaak van de witte wijn Grüner Veltliner
De zuurgraad van de Gruner Veltliner is duidelijk aanwezig in combinatie met een milde body en een lager alcoholpercentage. In de neus komen we aroma's tegen van gele appel, peer, asperge, witte peper en vuursteen.
Waar kan je het beste een Grüner Veltliner bij drinken?
Een veelzijdige wijn is de Gruner Veltliner, voor bij het eten, die de smaakpupillen weer neutraliseert. Probeer Gruner Veltliner eens bij lichte vleessoorten en vis, zoals kip met dragon, wiener schnitzel of sashimi van tonijn. Onze eigen aanrader, een overheerlijke kaasfondue.
Probeer ook eens
Als je de wijnen die gemaakt zijn van de Grüner Veltliner smaakvol vindt, probeer dan ook eens de druiven: Sauvignon Blanc, Vinho Verde (Portugal), Vermentino (Italië) en Verdejo (Spanje).