Pinotage
Waar wordt de Pinotage druif aangeplant?
Een Zuid-Afrikaanse eigen hartige rode wijn die stamt uit 1925 en is een kruising tussen Cinsault en Pinot Noir. Opmerkelijk genoeg smaakt Pinotage steviger dan beide druivensoorten waarvan hij afstamt. Met in totaal wereldwijd 6400 hectare is Zuid-Afrika de grootste producent als het gaat om de Pinotage druif. Denkend hierbij aan de wijnstreken Robertson, Kaap en Stellenbosch.
De smaak van de rode wijn Pinotage
Over het algemeen heeft de Pinotage wijn een hoog alcoholpercentage en een extreem volle body. In de neus komen wij dan ook tegen aroma's van zwarte kers, braam en vijg. De tannines van deze volle rode wijn ondersteunen de smaken van geroosterde tinten.
Waar kan je het beste een Pinotage bij drinken?
Probeer de Pinotage rode wijn eens met braadvlees en geroosterde groenten, geserveerd met smaakrijke sauzen zoals teriyaki, pruimensaus of een heerlijke barbecuesaus.
Probeer ook eens
Als je de wijnen die gemaakt zijn van de Pinotage smaakvol vindt, probeer dan ook eens de druiven: Alicante Bouschet (Portugal), Syrah (Zuid-Afrika) of Monastrell (Spanje).