Nebbiolo
Waar wordt de Nebbiolo druif aangeplant?
Een van de blauwe variëteiten uit de wijnstreek Piemonte, Italië beroemd geworden dankzij de wijnregio Barolo in Piemonte. Hier bied de Nebbiolo zowel de delicate aroma's als straffe tannines waar de druif beroemd om is. Met 6000 hectare wereldwijd wordt deze druivensoorten het meest aangeplant in Italië, daarnaast komt deze druivensoort het meest voor in de Verenigde Staten (in de wijnstreek Californië).
De smaak van de rode wijn Nebbiolo
In het algemeen heeft de Nebbiolo rode wijn een hoge zuurgraad met zeer rijke tannines en een medium body. Het gemiddelde alcoholpercentage van de Nebbiolo rode wijn ligt normaliter rond de 14 tot 16 procent. Bij het uitschenken van deze rode wijn ruiken wij in het glas aroma's van kers, rozen en hints van leer en anijs. Je kan deze prachtige rode wijn uitserveren op een keldertemperatuur van 13 tot 16 graden en decanteren op plusminus 60 minuten.
Waar kan je het beste een Nebbiolo bij drinken?
Serveer deze overheerlijke Nebbiolo, rode wijn bij romige, kaasachtige gerechten met een hoog vetgehalte, als tegenwicht tegen de natuurlijke intense tannine van deze rode wijn. Gerechten als truffelrisotto of ravioli met tonen van noten zijn is een prima combinatie.
Probeer ook eens
Als je de wijnen die gemaakt zijn van de Nebbiolo smaakvol vindt, probeer dan ook eens de druiven: Aglianico (Italië), Tempranillo (Spanje) en Sangiovese (Italië).