Maak kennis met deze bijzondere Italiaanse rode wijn uit de Abruzzo. De rode wijn is gemaakt van 100% Montepulciano druiven die rijping krijgen in Slavonisch eikenhout Lees meer.
Barone Cornacchia is een Italiaanse rode wijn uit de Abruzzo, Italië, gemaakt van 100% Montepuliano druiven. De Montepulciano druiven krijgen een maceratie met de schil gedurende 8-10 dagen bij een temperatuur van 26° C in roestvrijstalen tanks. Daarna rijpt deze Italiaanse rode wijn in vaten van Slavonisch eikenhout van 30 hectoliter gedurende 12 maanden, daarna in flessen gedurende drie maanden.
Deze Italiaanse rode wijn Barone Conacchia Montepulciano heeft aroma's van rood fruit, kruidnagel, laurier en kersen in de neus. Een complexe Italiaanse rode wijn met tonen van peper en een lange afdronk. De wijn krijgt de 12 maanden in Slavonisch eikenhout om de kruidige smaaktonen in de Italiaanse rode wijn te accentueren.
De Italiaanse wijn van Barone Cornacchia is écht fantastisch bij gegrild en geroosterd vlees. Vegetarische (groente)gerechten, rijpe kazen en diverse pasta's.
Baron Filippo Cornacchia was een pionier op het gebied van de wijnproductie in Abruzzo en slaagde erin een kwalitatief hoogstaand product met een sterke identiteit te creëren. In die tijd werd alles met de hand verbouwd en verwerkt, “van zonsopgang tot zonsondergang”. Ze oogsten met de hand voor een optimale selectie van de druiven rechtstreeks van de plant. Ze worden onmiddellijk overgebracht naar de wijnmakerij om de kwaliteit van het fruit te beschermen.