Grenache
Waar komt de Grenache druif vandaan?
De werkelijke oorsprong van deze druif ligt misschien wel in Catalonië maar ken eveneens goed uit de Aragon komen (in het Noorden van Spanje). In de wijnstreek Rioja draagt die naast Garnacha ook wel de naam Tinta Aragonesa. In Sardinië vragen zichzelf niet af of ze deze wijn ooit eens richting Catalonië hebben geëxporteerd.
De smaak van de Grenache wijn
Grenache produceert rijke, aromarijke rode wijnen en diep robijnrode rosé. Grenache is één van de belangrijkste druivensoort in de Châteauneuf-du-Pape en de Rhône/GSM blend.
In Sardinië zijn ze gespecialiseerd in het gebruiken van de Grenache druif, zoals deze hier ook wel wordt genoemd: Cannonau-druif. De stijl is hier frisser en zeer rustiek, met aroma's van leer, gedroogd rood fruit en wild. Er zijn ook fruitiger voorbeelden, maar de rustieke versie is zeker het proeven waard!
Waar kan je een Grenache wijn het beste bij drinken
De sterk intense aroma's van de Grenache wijn passen goed bij braadvlees en geroosterde groenten die op zijn gemaakt met exotische specerijen zoals komijn, piment en Aziatische vijfkruidenpoeder.