Sauvignon Blanc
Waar wordt de Sauvignon Blanc druif aangeplant?
Sauvignon Blanc is een specialist uit de Loire Vallei en groeit voornamelijk in Centre Val de Loire en Touraine. De wijnen zijn soepel en fris met kruidige aroma's, mineraliteit, rook en ook zonder eiken aroma de populairste regionale wijn uit de Loire is de Sancerre.
Sauvignon Blanc is de belangrijkste druif uit Nieuw-Zeeland en Marlborough is de top streek voor deze variëteit. Deze witte wijnen, ook wel de Sauvignon Blanc bevatten tonen van groen tropisch fruit die vaak worden ondersteund door wat restsuiker als tegenwicht tegen de hoge zuurgraad.
Koelere plekken in Sonoma en Napa produceren veel rijpere soorten Sauvignon Blanc, die vaak in een blend met Sémillon worden gebruikt waardoor een door witte Bordeaux geïnspireerde blend ontstaat. Soms wordt de Sauvignon Blanc druif gerijpt op eikenvaten net zoals de Chardonnay druif.
De smaak van de witte wijn Sauvignon Blanc
Een witte wijn met een unieke smaak en sterke kruidige aroma's die afkomstig zijn uit methoxypyrazine (een stof die ook voorkomt in paprika's). De hoge zuurgraad in combinatie met een lichte body en een veredelde zoetheid maakt het de Sauvignon Blanc een frisse witte vertoning. Ook proeven we smaken van kruisbes, meloen, grapefruit, perzik en passievrucht.
Waar kan je het beste een Sauvignon Blanc bij drinken?
Schenk deze verfrissende witte wijn gemaakt van de Sauvignon Blanc druif eens bij lichte vleessoorten, Aziatische gerechten, zoute kaas.
Probeer ook eens
Als je de wijnen die gemaakt zijn van de Sauvignon Blanc smaakvol vindt, probeer dan ook eens de druiven: Grüner Veltliner (Oostenrijk), Vermentino (Italië), Chenin Blanc (Zuid-Afrika) of een heerlijke Spaanse Verdejo.