Weingut Bernhard Eifel
Oprichting en wijngaarden
Dit wijnhuis is opgericht in 1635 en wordt nu (vanaf 1976 ) voortgezet door Marietta en Bernhard Eifel. Inmiddels is hun zeer getalenteerde dochter Alexandra ( als oenoloog) ook betrokken bij het familiebedrijf. Zij zetten voort wat hun voorouders jarenlang hebben bewogen: onderscheidend wijn maken in een prachtig cultureel landschap. Het landgoed omvat nu 6,5 ha in de beste wijngaarden van de Mosel vallei.
De belangrijkste focus ( 96 %) is de teelt van de Riesling druif. Geen ander druivensoort weerspiegelt zo expressief de verschillende facetten van de afzonderlijke lagen en hun omstandigheden. De Riesling druiven, die er groeien zijn onder invloed van ligging, bodem en van de zon zeer individueel.
De proefnotitie
Van krachtig, elegant, mineralig tot fijn fruitig. De overige 4% zijn de witte en grijze Pinot Noir. Deze twee rassen staan bekend om hun enorme kracht. Zij groeien hier op de blauwe leisteen en geven veel elegantie aan de rode wijnen. Deze familie beheert ook een wijn guesthouse /annex restaurant. Zeer bijzonder om hier te vertoeven en te eten. Dit restaurant met streekgebonden gerechten en uiteraard hun prachtige wijnen heeft een vaste plaats in de de restaurantgids BIB Gourmand.