Viognier
Waar wordt de Viognier druif aangeplant?
De Viognier druif wordt voornamelijk aangeplant in Frankrijk, de wijnstreken waar deze schitterende druif wordt verbouwd is de Rhônevallei, Languedoc-Roussillon. Een rijke, olieachtige witte wijn die oorspronkelijk afkomstig is uit de noordelijke Rhône en steeds populairder wordt in Californië, Australië en daarbuiten, waar deze vaak op eiken wordt gerijpt. De bekendste Viognier wordt aangeplant in Frankrijk en wordt ook wel de Condrieu genoemd.
De smaak van de witte wijn Viognier
De Viognier heeft over het algemeen een hoog alcoholpercentage, een lichte zuurgraad en een milde body. In het glas komen wij aroma's tegen van tangerine, perzik, mango en hints van kamperfoulie en rozen. Je kunt de Viognier uitserveren op een temperatuur graad van 7 tot 13 graden.
Waar kan je het beste een Viognier bij drinken?
Viognier optimaal proeven? Kies dan voor gerechten met amandelen, citrus, gestoofd fruit en aromatische kruiden zoals Thais basilicum of dragon.
Probeer ook eens
Als je de wijnen die gemaakt zijn van de Viognier smaakvol vindt, probeer dan ook eens de druiven: Chardonnay, Fiano (Italië) en Marsanne (Frankrijk).