Limoncello & Cello's
Hoe wordt Limoncello gemaakt?
Limoncello is een Italiaanse alcoholische drank gemaakt van citroenen met een alcoholgehalte tussen de 20% - 25%. Voor het maken van limoncello heb je pure alcohol nodig en de schil van citroenen. De verhoudingen om zelf Limoncello te maken is dan per halve liter alcohol en een schil of vijf citroenen toe te voegen. Streef je naar een mooie en smaakvolle Limoncello te maken? Koop dat citroenen van Sorrento en pure alcohol van 96% VOL, overige toevoegingen zijn suiker en water.
Waar kan je Limoncello mee mixen?
Serveertips!
- Mix Limoncello met Prosecco / Cava (Champagne kan ook) garneer je glas met een citroen of limoen
- Mix Limoncello met tonic, verfrissend bitter
- Mix Limoncello met 7-up en voeg daaraan toe een bolletje citroensorbertijs en een schijfje citroen
Onze favoriete Limoncello
Na een heerlijke avondmaaltijd kun je soms maar beter met een Limoncello je avond afsluiten, onze favoriete Limoncello is de Zuidam Mom's Limoncello 70cl een heerlijke zachte Limoncello. Drink deze Limoncello dan ook direct vanuit uw diepvries! U proeft hints van lime's en bergamot, in één woord: Voortreffelijk!