Pago de Cirsus Chardonnay
Pago de Cirsus Chardonnay worden in de laatste week van augustus worden de druiven machinaal geoogst in de nacht. Dit zorgt ervoor dat de druiven zoveel mogelijk heel blijven en het sap bewaard. Het klimaat is er continentaal en erg droog. De wijn is gemaakt van 100% Chardonnay. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 350 meter. Het klimaat is er continentaal en erg droog. In de laatste week van augustus worden de druiven machinaal geoogst in de nacht. Dit zorgt ervoor dat de druiven zoveel mogelijk heel blijven en het sap bewaard.
Hoe smaakt de Spaanse witte wijn van Pago de Cirsus?
De Pago de Cirsus Chardonnay heeft een prachtige heldere strogele kleur met groene reflecties. In de neus aroma's van tropisch fruit, zoals mango en ananas, die perfect in balans zijn met de aroma's van kiwi en perzik. In de mond een compacte wijn met de frisse smaak van citrus en kruiden. De wijn heeft een aanhoudende afdronk.
De Wijn en Spijs combinatie met de Pago de Cirsus Chardonnay
Heerlijk bij voorgerechten met groenten. Ook gaat de wijn erg goed samen met vis en schaaldieren en ook met wit vlees en verse kaas.
Wijnhuis Pago de Cirsus
Bij Pago de Cirsus worden wijnen gemaakt van het hoogste kwaliteitsniveau. Het terrein, het microklimaat en de druivensoorten die er worden gekweekt, geven de wijnen een onderscheidend karakter ten opzichte van andere wijnhuizen. De bodega is gelegen in het hoogste punt van het landgoed, van waaruit een groot deel van de wijngaard overzien kan worden. De ondergrondse kelder creëert het hele jaar een stabiele temperatuur en benodigde vochtigheid. Het doel van de bodega is het maken van een 100% Single Estate wijn van de hoogste kwaliteit. Hiervoor worden enkel druiven van de eigen wijngaarden gebruikt. Door de rendementen laag te houden worden zeer smaakvolle wijnen geproduceerd. De druiven worden handmatig geoogst en verwerkt, waarbij zoveel mogelijk werk in de wijngaard wordt uitgevoerd. Door de wijnen te laten rijpen op Frans eikenhouten vaten, worden de kenmerkende eigenschappen naar voren gebracht.
Eigenaar Inaki Nunez bouwde in 2002 een nieuwe bodega en werkt nauw samen met wijnmaker Jean Marc Sauboua. Deze internationaal bekende oenoloog, die verantwoordelijk was voor de wijnen van Chateau Haut Brion in Bordeaux, streeft naar perfectie. Dit leidde tot diverse gouden medailles voor Pago de Cirsus. Een geweldige prestatie!