Smaakvolle Nieuw Zeelandse wijn van 100% Chardonnay die rijpt op eikenhouten vaten van 500 liter. De wijn wordt verbouwd in de wijnstreek Southern Valley. Lees meer.
Mount Riley 17 Valley Chardonnay is afkomstig van verschillende wijngaarden uit Mount Riley's Seventeen Valley en St Andrews Vineyards. De Seventeen Valley Vineyard is geplant in Clone 95 en de St Andrews Vineyard in Clone 548. Het sap wordt vervolgens gefermenteerd op eikenhouten barriques van vijfhonderd liter, waarvan 30% nieuw, met behulp van inheemse gist die van nature voorkomt in de wijnmakerij en wijngaarden van Mount Riley. Het roeren van de schillen wordt na de fermentatie uitgevoerd om de textuur en de complexiteit op te bouwen.
Deze overheerlijke Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland met een lichte strogele uitstraling heeft een bouquet van steenfruit, citrus en een vleugje vuursteen gecombineerd met prachtig geïntegreerde kruiden- en toastkarakters afgeleid van de fermentatie op vat. Een wijn met complexiteit en karakter. De fruitconcentratie wordt ondersteund door een textuur van kruiden en geroosterde noten, en een heldere natuurlijke zuurgraad, waardoor een wijn ontstaat met balans en lengte.
Deze voortreffelijke Nieuw-Zeelandse Chardonnay van Mount Riley kan gedronken worden bij een aperitief of bij licht rood vlees, kip, zeevruchten of kaas.
Mount Riley is opgericht in 1994 en is bekend om de rotsen van het Richmond gebergte dat zich uitstrekt over de Wairau Valley in Marlborough. De warme dagen, de koele nachten en de weinige regenval in de zomer en herfst, zorgen voor een optimale, lange en langzame rijping van de druiven die zo hun aroma's optimaal vast kunnen houden. Bij Mount Riley maakt men gebruik van zowel traditionele als de allermodernste technieken en is zo in staat om kwalitatief zeer hoogwaardige wijnen te produceren.