Deze Nieuw Zeelandse wijn van Mount Riley is een Limited Release Sauvignon Blanc en is gemaakt van de beste selectie druiven. Lees meer.
Deze Limited Release Sauvignon Blanc is gemaakt van de beste selectie druiven. De blend bestaat voor het overgrote deel uit druiven uit Wairau Valley en ongeveer een derde komt uit Awatere Valley. De wijn heeft een prachtig fruitige expressie, geconcentreerd en mooi in balans.
De druiven zijn geplet en ontsteeld voordat ze geperst werden. De gisting werd op gang gebracht door het toevoegen van nauwkeurig geselecteerde gisten. Dit proces vond plaats in roestvrij staal bij een lage temperatuur om zo de aroma's te behouden.
Deze Sauvignon Blanc van Mount Riley heeft een prachtig fruitige expressie, geconcentreerd en mooi in balans. Een complexe en expressieve neus met aroma's van grapefruit, passievrucht en limoen met hints van brandnetels en geplet kruid. In de mond is het een wijn met puur en geconcentreerd fruit met een frisse en gebalanceerde zuurgraad gevolgd door een mooie lange afdronk.
De Mount Riley Sauvignon Blanc witte wijn is al heerlijk op smaak. Het is een heerlijke wijn als aperitief of samen met zeevruchten, wit vlees, pasta, salades of de Aziatische keuken.
Mount Riley is opgericht in 1994 en is bekend om de rotsen van het Richmond gebergte dat zich uitstrekt over de Wairau Valley in Marlborough. De warme dagen, de koele nachten en de weinige regenval in de zomer en herfst, zorgen voor een optimale, lange en langzame rijping van de druiven die zo hun aroma's optimaal vast kunnen houden. Bij Mount Riley maakt men gebruik van zowel traditionele als de allermodernste technieken en is zo in staat om kwalitatief zeer hoogwaardige wijnen te produceren.