Deze Nieuw Zeelandse wijn komt uit het wijngebied Marlborough, de druiven voor deze wijn worden verbouwd op de Cromarty Vineyard in de subregio Southern Valley, die een oudere klei- en gletsjerbodems heeft. Lees meer.
Het sap van de Mount Riley 17 Valley Sauvignon Blanc wordt gefermenteerd in eikenhouten barriques met een natuurlijke inheemse gist van de wijngaard en wijnmakerij van Mount Riley. Roeren van de schillen wordt uitgevoerd na de fermentatie om de textuur en de complexiteit op te bouwen. De wijn rijpt 8 maanden na de gisting op de droesem zonder toevoeging van zwavel tot vlak voor het bottelen.
Deze Nieuw Zeelandse witte wijn heeft aroma's van gedroogde kruiden, citroencrème, hints van bloemen met vuursteenachtige tonen en een geroosterde, rokerige ruggengraat. Complexe fruitkarakters verweven met kruiden, bloemen en een minerale afdronk met een strakke frisse zuurgraad.
Heerlijk als aperitief of bij zeevruchten, wit vlees, salades en de Aziatische keuken.
Mount Riley is opgericht in 1994 en is bekend om de rotsen van het Richmond gebergte dat zich uitstrekt over de Wairau Valley in Marlborough. De warme dagen, de koele nachten en de weinige regenval in de zomer en herfst, zorgen voor een optimale, lange en langzame rijping van de druiven die zo hun aroma's optimaal vast kunnen houden. Bij Mount Riley maakt men gebruik van zowel traditionele als de allermodernste technieken en is zo in staat om kwalitatief zeer hoogwaardige wijnen te produceren.