Smaakvolle Australische rode wijn vanuit het wijngebied Barossa. De druiven groeien aan 15 - 35 jaar oude wijnstokken die op een bodem van zwarte klei en rode klei met kalksteen staan. Lees meer.
In 1842 vestigde een 32-jarige smid, Christian Auricht, zich in een gehucht in Langmeil. Hij begon hier een winkel, waardoor de handel van het dorp groeide. De ambachtsman van ijzer heeft nu plaatsgemaakt voor de nieuwe ambachtsman die de oudste Barossa tradities heeft gemengd om deze spectaculaire wijn te smeden. De Langmeil Blacksmith Cabernet is gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon. De druiven groeien aan 15 - 35 jaar oude wijnstokken die op een bodem van zwarte klei en rode klei met kalksteen staan. De wijn rijpt in 10% nieuwe eiken vaten en in 90% gebruikte Frans eikenhouten vaten.
De kleur van deze Australische wijn is diep crimson rood met paarse reflecties. Blauw bessen, zwarte bessen, mint en zwarte olijven domineren het aroma met warme cedar en hints van zoete specerijen, wat zorgt voor complexiteit. Sappige bessen bedekken het palet en mengen zich met braam, hints van zwarte olijf en anijs. De medium body heeft fluweelzachte en verfijnde tannines van de druif en het eikenhout, wat zorgt voor structuur. De tannines gaan over in een lange fruitige en kruidige finish.
Deze smaakvolle rode wijn Langmeil Blacksmith Cabernet komt volledig tot zijn recht bij pasta's, gerechten met rood vlees en wild en in combinatie met rijke rijpe kazen.
Met een rijke traditie die teruggaat tot 1842 en een unieke Europese (Oberschlesien) invloed is Barossa valley verworden tot de meest bekende wijnstreek van Australië. Het behalen van vijf sterren in zes opeenvolgende jaren in James Halliday’s Wine Companion maken Langmeil dan ook tot één van de toonaangevende wijnproducenten in dit gebied. De doelstelling van deze winery is het maken van topwijn die 100% afkomstig is uit Barossa en van druivensoorten die uitblinken in dit gebied.