De Corvina, Molinara en Rondinella druiven vormen de basis voor de productie van deze geweldige Veneto wijnen, zoals Valpolicella, Ripasso en Amarone. Lees meer.
Biscardo Ripasso della Valpolicella De rijping van deze volle rode Italiaanse wijn vindt, gedurende 1 jaar, plaats in 30 hl grote Slavonsich eiken vaten. De Corvina, Molinara en Rondinella druiven vormen de basis voor de productie van deze geweldige Verona wijnen, zoals Valpolicella, Ripasso en Amarone, die een groot internationaal succes hebben. De druiven worden met de hand geoogst en in houten kisten geplaatst. Deze gelegenheid vindt normaal gesproken vroeg in de ochtend of laat in de avond plaats, om de intense warmte die de druiven tijdens de dag kunnen lijden, te vermijden.
Een aanrader deze Ripasso della Valpolicella, het bouquet van deze Italiaanse rode wijn is rijk en complex, met duidelijke tonen van kersen en op de achtergrond chocolade. De smaak is droog, zacht met een volle harmonieuze balans. De afdronk is lang en aangenaam.
De Biscardo Ripasso della Valpolicella is perfect om te drinken bij wildgerechten, rood vlees en gerijpte kazen.
Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijnindustrie. Werkzaam vanuit de Soave geven de broers Mauricio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Mauricio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
De Corvina en Rondinella druiven zijn de basis voor de productie van de wijnen uit Verona, zoals Valpolicello, Ripasso en Amarone, die internationaal veel succes hebben. De wijngaarden liggen op de heuvels in kleine stadjes rondom Verona op 150 tot 250 meter boven zeeniveau. De druiven worden handmatig geplukt en in houten kisten geplaatst, normaal gesproken wordt dit ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat gedaan, om extreme hitte te vermijden gedurende de dag. De druiven blijven intact, waardoor de schil geen last heeft van gisting tijdens het transport.De druiven worden vervolgens gedroogd zodat de suikers en smaakstoffen geconcentreerd worden.