Biscardo Amarone della Valpolicella 2018 heeft een gouden medaille gewonnen bij de Mundus Vini Awards 2023! Per 6 flessen te bestellen Lees meer.
Volgens de legende vergat een Recioto producent de rode wijn in de vaten. De Amarone della Valpolicella wijn bleef vergisten en verloor zo al zijn zoetheid. Daarom kreeg deze wijn de naam "Amarone" wat 'heel bitter' betekend.
De druiven voor deze wijn groeien op de heuvels rond Verona (Veneto) op een hoogte van ongeveer 150 tot 400 meter boven zeeniveau.
Vervolgens worden de druiven met de hand geoogst in de avond of vroege morgen, wanneer het koel is. Op deze manier blijven de druiven mooi in tact. Na de oogst worden de druiven gedroogd om de aroma's en suikers te concentreren.
De kwaliteit van de schil is belangrijk voor de Amarone, het geeft tannine, kleur en smaakintensiteit aan de wijn. Het droogproces duurt ongeveer 120 dagen. Na het drogen worden de druiven geplet en ondergaan ze een fermentatie bij lage temperatuur tot wel 50 dagen. De wijn rijpt in RVS tanks en uiteindelijk ook nog in kleine houten vaten.
De Biscardo Amarone della Valpolicella Italiaanse wijn heeft een granaatrode kleur. Het boeket heeft een wijnachtige geur, intens en aanhouden met warme hints van kers. Het palet is fluweelachtig en een tikje bitter, met prachtige tonen van kers en bittere amandelen.
Deze Amarone is ideaal om te combineren met verschillende gerechten. Geniet van Biscardo Amarone bij gegrild vlees, zoals sappig lamsvlees of een rijke steak, en zie hoe de smaken perfect samensmelten. Het is ook een uitstekende keuze bij hartige stoofschotels, truffelgerechten en gerijpte kazen. Deze wijn komt tot zijn recht bij een intiem diner of een feestelijke gelegenheid, waardoor het een echte showstopper is.
Biscardo staat bekend om zijn vakmanschap en toewijding aan kwaliteit. De druiven voor deze Amarone worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd om alleen de meest rijpe en aromatische exemplaren te gebruiken. De traditionele productiemethoden en de unieke eigenschappen van de Valpolicella-regio dragen bij aan de uitstekende kwaliteit van deze wijn.
Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Werkzaam vanuit de Soave geven de broers Mauricio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Mauricio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
De Corvina en Rondinella druiven zijn de basis voor de productie van de wijnen uit Verona, zoals Valpolicello, Ripasso en Amarone, die internationaal veel succes hebben. De wijngaarden liggen op de heuvels in kleine stadjes rondom Verona op 150 tot 250 meter boven zeeniveau. De druiven worden handmatig geplukt en in houten kisten geplaatst, normaal gesproken wordt dit ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat gedaan, om extreme hitte te vermijden gedurende de dag. De druiven blijven intact, waardoor de schil geen last heeft van gisting tijdens het transport.De druiven worden vervolgens gedroogd zodat de suikers en smaakstoffen geconcentreerd worden.