Marie Ambal is de oprichtster van Veuve Ambal, een uitzonderlijke Crémant de Bourgogne. Lees meer.
Veuve Ambal Marie Ambal Crémant de Bourgogne wordt gemaakt van de twee druivensoorten Pinot Noir en Chardonnay. Na handmatig oogsten en voorzichtig persen, worden alleen de eerste persen van de batches van de hoogste kwaliteit geselecteerd voor de uiteindelijke blend. Marie Ambal rijpt 36 maanden op rekken in de Bourgondische kelders om de aroma's te intensiveren. Het wijnbereidingsproces worden alle stadia's uitgevoerd om een bleke gouden tint te krijgen met delicate strengen van fijne, maar dichte bubbels. Dit is het teken van een uitzonderlijke kwaliteit Crémant.
Een complexe neus van bloemige en fruitige tonen zoals grapefruit. Maar ook intense tonen van honing, brioche en vijgen.
Wijn/Spijs
Als aperitief, maar ook geserveerd bij een kalfskotelet in een romige saus of bij een 24 maanden gerijpte Comté kaasje.