Marie Ambal is de oprichtster van Veuve Ambal, een uitzonderlijke Crémant de Bourgogne. Lees meer.
Veuve Ambal Marie Ambal Cremant de Bourgogne is een Franse mousserende wijn en wordt gemaakt van de twee druivensoorten Pinot Noir en Chardonnay. Na handmatig oogsten en voorzichtig persen, worden alleen de eerste persen van de batches van de hoogste kwaliteit geselecteerd voor de uiteindelijke blend. Marie Ambal rijpt 36 maanden op rekken in de Bourgondische kelders om de aroma's te intensiveren. Het wijnbereidingsproces worden alle stadiums uitgevoerd om een bleke gouden tint te krijgen met delicate strengen van fijne, maar dichte bubbels. Dit is het teken van een uitzonderlijke kwaliteit Crémant.
In het glas zien we een gouden kleur met schitterende reflecties. Een complexe neus van bloemige en fruitige tonen zoals grapefruit. Maar ook intense tonen van honing, brioche en vijgen. In de smaak komt er een smaakexplosie vrij van geroosterde noten, vanille maar ook vers fruit. Verfijnde zachte bubbels in de afdronk.
Drink deze fantastische Franse mousserende wijn als aperitief, maar ook geserveerd bij een kalfskotelet in een romige saus of bij een 24 maanden gerijpte Comté kaasje.
Veuve Ambal is een familiebedrijf dat meer dan 100 jaar geleden in het hart van de Bourgogne is ontstaan. Veuve Ambal is nu de grootste producent van Crémant de Bourgogne. Het talent en de toewijding van zijn team hebben het in staat gesteld marktleider en specialist van deze appellatie in Frankrijk te worden. Het werd opgericht tegen het einde van de 19e eeuw in Rully, de geboorteplaats van de oprichter, Marie Ambal. Deze baanbrekende vrouw ontwikkelde de reputatie van mousserende wijnen uit Bourgondië tot ver over de grenzen van de regio.