De druiven worden zacht met de gehele tros geperst, vervolgens volgt een nacht met rust en laat men de wijn bezinken in een roestvrije stalen tank. Lees meer.
De druiven worden zacht met de gehele tros geperst, vervolgens volgt een nacht met rust en laat men de wijn bezinken in een roestvrije stalen tank. De helft van de druiven wordt op natuurlijke wijze gefermenteerd in oudere eikenhouten vaten van groot formaat, terwijl de rest van het sap werd gemengd met natuurlijk gist en gefermenteerd in nieuwe eikenhouten vaten van 225 liter en roestvrijstalen tanks. De fermentatie en rijping op vat duurt in totaal vier maanden. Gedeeltelijke malolactische gisting vindt plaats op vat. Daarna wordt de wijn naar roestvrijstalen tanks gebracht, gemengd en klaargemaakt voor botteling.
Steenberg x Chardonnay toont intense aroma's van kalksteen, oranjebloesem, butterscotch en crème brûlée. Subtiele vanille aroma's mengen zich zowel in de neus als in de mond met aroma's van peer en gedroogde appel. Het wordt aangevuld door een zijdezachte, elegante structuur en romige textuur, die op zijn beurt wordt getemperd door een zuivere zuurgraad en kalkachtige mineraliteit.
De Zuid-Afrikaanse witte wijn, de Steenberg Chardonnay kan geschonken worden bij varkensvlees, zalm, tonijn en gevogelte.