Wat een heerlijk glas witte wijn uit de Gascogne, perfect om te combineren bij schaal- en schelpdieren. Lees meer.
De druiven voor deze Franse witte wijn worden ‘s nachts geplukt om zo bij de lagere temperatuur zoveel mogelijk aroma’s in de druiven te behouden. De vinificatie vindt plaats per druivenras. Deze cuvée is samengesteld uit 2 druivenrassen, namelijk de Ugni Blanc en de Colombard. Dit zijn typische Gascogne druiven.
Dit is een uitstekend glas wijn, stuivend in de geur, heerlijk fruitig en geurig, met wat appel, lychee, peer en kruisbessen. In de mond een frisse, elegante en lichte smaak, met appel en goede zuren.
Deze smaakvolle witte wijn uit de wijnstreek Gascogne in het Zuiden van Frankrijk kan perfect gecombineerd worden bij witvlees, salades, vis en schaal- en schelpdieren.
De passie voor wijnbouw zit hier echt in de familie. Albert Ferret, de 4e generatie, gaf het domein over aan zijn kleinzoon Dominique op het moment dat alles nog in het teken stond van het maken van Armagnac. Dominique nam het domein op jonge leeftijd over en besloot de koers te veranderen door zich te gaan richten op witte wijnen van hoge kwaliteit, bekend als Cotes de Gascogne. Om dit te bereiken heeft Dominique alle 20 hectare aan wijnstokken vervangen en de wijnkelders geheel gerenoveerd. Dit ingrijpende project heeft in totaal 10 jaren geduurd.
Door aangekochte grond is het totale oppervlakte aan wijnstokken inmiddels uitgebreid naar 105 hectare, bestaande uit een ondergrond van kalkhoudende klei. De druivensoorten zijn voornamelijk wit: Colombard, Ugni Blanc, Sauvignon Blanc, Gros Manseng en Petit Manseng zijn goed voor ongeveer 80% van alle wijnstokken. De overige 20% bestaande uit Merlot en Cabernet Sauvignon wordt gebruikt voor het maken van rose en rode wijn.