Champagne Mandois wijngaarden dateert uit 1735 toen de familie besloot enkele wijngaarden in Champagne te verwerven. Gemaakt van 100% Pinot Noir druiven. Lees meer.
Maak kennis met de laatstgeborene van de Mandois familie, Blanc de Noirs! En heeft al verschillende medailles gewonnen. Deze Champagne wordt gemaakt van 100% Pinot Noir druiven en de druiven groeien op de wijngaarden gevestigd in Côte des Bars en Côte d’Epernay op verschillende bodems van rode klei, krijt, kalksteen en vuursteen.
De vinificatie van druiven is uitsluitend op roestvrijstalen tank en daarna krijgt de Blanc de Noirs champagne een veroudering 'sur lattes' van 4 tot 6 jaar in de kelders van Henri Mandois uit de 18e eeuw.
Zodra we de Champagne inschenken in het glas onthult er een diephouden kleur met een lichte amber kleur, dit is een teken van een uitzonderlijke body en structuur van de Champagne. In de neus komen er aroma's naar voren van kersen en steenvruchten, dit is kenmerkend voor de Pinot Noir druif. Een zeer smakelijke Champagne. In deze Franse mousserende wijn proeven we een ronde smaak onthult met peperige tonen en gekonfijt fruit. Een uitstekende balans van deze Vintage Champagne.
Deze Vintage Champagne van Henri Mandois is zeer geschikt voor een grote verscheidenheid aan gerechten, zoals een goed gevulde kaasplank of carpaccio.
De “geboorteakte” van de wijngaarden van Mandois gaat terug naar 1735, toen de familie besloot enkele wijngaarden in de Champagne te bemachtigen. In die tijd bezat en bewerkte Jean Mandois enkele percelen wijngaard op de heuvels van Epernay.
1860 was een revolutionair jaar in de lange familiegeschiedenis. Dit was het jaar waarin de achterkleinzoon van Jean Mandois, Victor Mandois, het besluit nam om de wijnen van de Champagne in Epernay te vinifiëren en te verkopen. Dankzij Victor’s passie voor zijn vak, gedeeld door de volgende generaties die door zijn werk werden geïnspireerd, is Champagne Mandois nu over de hele wereld verkrijgbaar en staat het bekend als een van de grote Champagnehuizen.