Champagne Mandois wijngaarden dateert uit 1735 toen de familie besloot enkele wijngaarden in Champagne te verwerven. Gemaakt van 100% Chardonnay druiven van Premier Cru wijngaarden. Lees meer.
Henri Mandois Premier Cru Blanc de Blancs 2018 komt uit de wijnstreken Côte des Blancs & Côte d'Epernay in Franrijk. De wijngaarden waar de gemiddelde druivenranken 25 jaar en ouder zijn. De druiven zijn geoogst in 2017, waardoor de mousserende Franse Champagne Blanc des Blancs een zeer rijk karakter heeft. 80% van de Chardonnay druiven rijpen is roestvrijstalen tanks en 20% in eikenhouten vaten. De Henry Mandois Premier Cru Blanc de Blancs rijpt een duur van minimaal 5 jaar in de kelders van het Champagnehuis Henri Mandois.
De Premier Cru Blanc de Blancs heeft een schitterende mousserende bubbel met lichtgele kleur in het glas, ook kom je hierin geelgouden reflecties tegen. Een ketting van velen fijne bubbels op het glas vormen een harmonieus koord op het oppervlak. In de neus is de Blanc de Blancs een alliantie van delicatesse en frisheid, met wit vruchtvlees smaken en bloemige tonen in de eerste neus, gevolgd door een vleugje verbena en verse amandelen.
In de smaak die zeer trouw aan de neus is, zacht en fruitig met tonen van fruit en bloemen onthullen een bijzonder harmonieuze mousserende Champagne. De mond is aangevuld met een zoute perceptie die de delicatesse verstrekt.
De elegantie van de Henri Mandois Premier Cru Blanc de Blancs is ideaal bij als aperitief tot nagerecht. Een eenvoudige appeltaart of bij een Saint-Pierre met hazelnootboter en gebakken venkel valt al snel in de smaak bij deze mousserende bubbel. Uiteraard niet te vergeten je kan deze Blanc de Blancs schenken op feestelijke aangelegenheden.
De “geboorteakte” van de wijngaarden van Mandois gaat terug naar 1735, toen de familie besloot enkele wijngaarden in de Champagne te bemachtigen. In die tijd bezat en bewerkte Jean Mandois enkele percelen wijngaard op de heuvels van Epernay.
1860 was een revolutionair jaar in de lange familiegeschiedenis. Dit was het jaar waarin de achterkleinzoon van Jean Mandois, Victor Mandois, het besluit nam om de wijnen van de Champagne in Epernay te vinifiëren en te verkopen. Dankzij Victor’s passie voor zijn vak, gedeeld door de volgende generaties die door zijn werk werden geïnspireerd, is Champagne Mandois nu over de hele wereld verkrijgbaar en staat het bekend als een van de grote Champagnehuizen.