Champagne Mandois wijngaarden dateert uit 1735 toen de familie besloot enkele wijngaarden in Champagne te verwerven. Lees meer.
De geschiedenis van de familie Mandois is begonnen in 1735 toen de familie besloot eigenaar te worden van wijngaarden in de Champagne. Jean Mandois, een tijdgenoot van broeder Oudart, was in die tijd eigenaar van enkele percelen op de hellingen van Epernay en werkte daar ook aan.
Deze lange familiegeschiedenis beleefde een echte revolutie in 1860, toen Victor Mandois (Jean's achterkleinzoon), voorloper en visionair, besloot om Champagnewijnen te vinifiëren en op de markt te brengen in Epernay.
Dankzij de passie van Victor en de volgende generaties die door zijn werk werden geïnspireerd, is Champagne Henri Mandois vandaag de dag over de hele wereld aanwezig en is het door zijn bekendheid een van de grote Champagnehuizen, waardoor ze aan de top behoort.
Deze mousserende wijn is gemaakt van Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay druiven. Rijpt voor 3 jaar in de kelders van Henri Mandois Champagne. 90% van de wijn rijpt in stalen vaten en de overige 10% in eikenhouten vaten. Druiven komen uit bekende dorpen en prestigieuze terroir zoals Chouilly, Vertus, Pierry en Epernay. De Champagne wordt gekenmerkt door rijke smaken van aardbei, kers en granaatappel.
Champagne Mandois Rosé heeft een zalmroze kleur. In de neus aroma's van rood fruit, rijp fruit, kers en een lichte honing tint. Champagne Mandois Rosé heeft rijke smaken van fruit, zacht op de tong en een lichte toast op het einde. Een mooie complexiteit van rijp fruit komen tot een mooie zachte afdronk
Dit is een fantastische mousserende wijn die je perfect kan drinken als aperitief of bij een feestelijke gelegenheid. Bij oesters smaakt deze champagne goed, dit komt door de mooie complexiteit die de wijn te bieden heeft. Het zal ook perfect zijn met aardbeiensalade met basilicum en Tartin met appels en hibiscuskaramel.