Deze Bepin de Eto is echt een top prossecco. De druiven groeien in het hart van de Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, de hellingen van de eerste heuvels die uiteindelijk de Dolomieten vormen, in het noordelijke deel van de provincie Treviso Lees meer.
Deze Italiaanse mousserende wijn is gemaakt van de Glera druif, dit is dezelfde druif als de prosecco druif. Eerste gisting op 20 °C gevolgd door een tweede gisting met de Martinotti (Charmat) methode: langzame en natuurlijke her-vergisting in drukvaten op 12 - 14 °C en een korte rijping "sur lie" om het fruit te conserveren, zo wordt de prosecco wijn gemaakt. Deze top DOCG prosecco zit in een opvallende mooie fles. De druiven groeien in het hart van de Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, op de hellingen van de eerste heuvels die uiteindelijk de Dolomieten vormen, in het noordelijke deel van de provincie Treviso.
Deze Bepin de Eto prosecco is strogeel van kleur met een groene reflectie in het glas en heeft een fijne mousse. Een delicate noot van versgebakken brood dient zich als eerste aan in de neus gevolgd door appel, peer en perzik. In de smaak aroma's van vers fruit en groene appel. Daarnaast een verfijnde impressie van rozenblaadje en acacia bloesem. Het frisse palet is soepel en rond, gecomplimenteerd door de aanwezige frisheid van citrus. Mooie droog, bijzonder rijk en zeer verfijnd gemaakt. Fijne balans, delicaat en nu op dronk.
Ideaal als aperitief maar combineert ook goed met vis, schaal- en schelpdieren en mosselen. Ook een goede begeleider van desserts op roombasis.
In Veneto, ten midden van de Colli di Conegliano hillslopes, is het Ceschin familiebedrijf gevestigd. Hongerig naar nieuwe uitdagingen en ontdekkingen, nam Nicoletto het familiebedrijf over. Hij bouwde een solide basis voor het bedrijf door zijn liefde. Dit bedrijf heeft hij doorgegeven aan zijn zoon Mosè en hij gaf het door aan zijn zoon Giuseppe. Hij kreeg veel waardering van stadsgenoten. Hij gaf het wijnhuis de naam: Bepin de Eto, Giuseppe van Nicoletto.
Sinds 1965, nadat hij de geheimen van het wijnmaken geleerd had en het vertrouwen van zijn collega’s had gekregen, ging Ettore, de zoon van Giuseppe het familiebedrijf leiden met kalme vastberadenheid. Hij wordt nu geholpen door zijn drie dochters. Ettore gaf het wijnhuis de naam Bepin de Eto, als eerbetoon aan zijn vader, zijn familie en zijn geschiedenis. Beoordeel Bepin de Eto prosecco zelf!