De Ripassa is het kleine broertje van het vlaggenschip van de streek, de Amarone Lees meer.
Zenato Valpolicella Ripassa is een blend van 85% Corvina, 10% Rondinella en 5% Oseleta. Amarone krijgt zijn enorme concentratie door de druiven te laten indrogen. Voor Ripassa gebruikt men een deel van deze most en een deel vers geoogste 'gewone' Valpolicella, dit laat men dan samen opnieuw vergisten waarna de wijn nog 18 tot 24 maanden op houten vaten verder rijpt. Een verbluffend lekker glas!
Een mooie, diepe robijnrode kleur en een intense en elegante neus van pruimen, mokka, gekonfijte vijgen, zoete specerijen en een vleugje cacao. Mooie balans en fluweelzacht met een mooie structuur. Een verbluffend lekker glas!
Wijn / Spijs
Heerlijk bij wildgerechten, gegrild en gebraad vlees, salami en gerijpte kazen.
Geïnteresseerd in andere smaken of soorten van het wijnhuis Zenato klik dan hier voor de overzichtspagina!