Deze Oostenrijkse wijn wordt gemaakt van 100% Gruner Veltliner, perfect begeleider bij Aziatische gerechten! Lees meer.
Deze Oostenrijkse wijn Eichinger Kamptal Gruner Veltliner is gemaakt van 100% uit Grüner Veltliner. De druiven worden handmatig geoogst en zijn afkomstig van verschillende wijngaarden. De vergisting vindt op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks plaats. Hierna rust de wijn gedurende 4 maanden 'sur lie'.
De geur van de Eichinger Kamptal Gruner Veltliner Strass is fris en fruitig. Een wijn met opwekkende zuren, gevuld met fruit en een hint van peper. De verschillende wijngaarden met dus ook verschillende bodemsoorten zorgen dat deze wijn een prachtige reflectie is van het Strass terroir.
De prachtige witte wijn kan past erg goed bij de Aziatische keuken. Denk bijvoorbeeld aan een frisse curry. Kruidigheid gemixt met frisheid. Precies waar deze wijn voor staat.
Birgit Eichinger staat voor kwaliteit en consistentie. Haar wijnen zijn de belichaming van elegantie en een sterk karakter. Geweldige wijnen liggen Birgit nauw aan het hart. Ze staat voor vooruitgang, niet voor stagnatie en individualisme in plaats van mainstream. Ze vindt haar inspiratie en steun bij haar man, Christian en dochter Gloria.
Succes vereist ruimte voor groei. Sinds het begin in 1992 heeft het wijnhuis een continue groei doorgemaakt en heeft het momenteel in totaal 16 hectare eersteklas Kamptaler-wijngaarden. Ze is ook lid van de vermaarde van de eminente ‚Österreichische Traditionsweingüter' (ÖTW). De ÖTW is een unie van enkele van de beste wijnmakerijen van Oostenrijk, die hun wijngaarden classificeren en de eerste catalogus van toplocaties "Erste Lagen" hebben gemaakt
Verdere ontwikkeling van de ‚Prime Vineyards’
Is voor Eichinger cruciaal. In 1992 besloot een klein aantal vlaggenschipwijnhuizen uit het Donaugebied speciale aandacht te besteden aan een belangrijk onderwerp: ze wilden weten wat de correlatie is tussen wijngaardlocaties en de kwaliteit en kenmerken van de wijn.
De club is gegroeid en telt vandaag 26 leden, maar de classificatie van de wijngaarden blijft de hoogste prioriteit. Feit blijft dat je gewoon niet altijd dezelfde kwaliteit krijgt als je de wijnstok ergens plant. Zij zetten zich in om deze zoektocht voort te zetten en actief aan de slag te gaan met dit fenomeen.