Löss III van Franz Sauerstingl heeft daarbij een 2e plaats gewonnen bij de “Gehaltvolle Grüner Veltliner”. Zijn wijnbedrijf ligt in de prachtige regio Wagram, ten westen van Wenen. Lees meer.
FS Loss III Gruner Veltliner is een zeer karakteristieke Veltliner, gekenmerkt door rijp appelfruit en specerijen. De druiven worden zo laat mogelijk geoogst; inweektijd voor het persen levert bovendien meer karakter op. De wijn is al heel toegankelijk, maar heeft een bewaarpotentieel voor jaren.
Wijn/Spijs
Heerlijk in combinatie met varkensvlees, rijpere kazen, gevogelte en vegetarische gerechten.
Franz Sauerstingl
Sinds 1794 wordt door de familie Sauerstingl wijn verbouwt; nu zijn Franz en zijn vriendin Andrea (en zijn ouders Franz en Elfriede) alle 4 werkzaam in het wijnbedrijf; Franz jr is (sinds 2002) verantwoordelijk voor de vinificatie van de wijnen.
De FS-wijnen krijgen hun unieke karakter door de minerale en kalkrijke löss van de Wagram-regio waar de diepgewortelde wijnstokken altijd genoeg water en kostbare voedingsstoffen vinden. De Löss-bodem is zeer geschikt voor het verbouwen van Grüner Veltliner; de meest verbouwde druif in de wijngaarden. Daarom heten de 4 verschillende Grüner Veltliner Löss I, II, III en IV (van licht fruitig-ongecompliceerd tot rijp, expressief en vol van smaak). De Löss I wordt veertien dagen eerder dan de Löss II geoogst. De Löss III en Löss IV komen van “Einzellagen” met oude wijnstokken. Door zo laat mogelijk, rijpe druiven te oogsten hebben deze beide wijnen een geweldige concentratie in geur en smaak.