Tramin Sauvignon Blanc
De druiven van Tramin Sauvignon Blanc komen van de wijngaarden in Tramin en Montagna, waar de druivenstokken op kalkhoudende kleigrond met kiezels staan. De wijngaarden liggen op een hoogte van 350 - 500 meter. De druiven worden meteen na de oogst voorzichtig geperst en daarna in stalen tanks gedaan. De most gist bij een gecontroleerde temperatuur van 18°C en ondergaat geen malolactische gisting.
De geur en smaak van de Italiaanse wijn Tramin Sauvignon Blanc
De Italiaanse witte wijn heeft een groenig gele kleur en is licht aromatisch. In de neus heeft de Sauvignon Blanc intense florale tonen met vlierbloesem en brandnetel, vergezeld door kruidige tonen van paprika en groene kruisbessen. De frisheid en intense smaak van deze wijn kan erg verrassend zijn.
Wat kan je eten bij deze intense Sauvignon Blanc?
Tramin Sauvignon Blanc fantastische bij witte- en groene asperges, visgerechten en gevogelte.
Wijnhuis Tramin
Het was het jaar 1889 waarin Christian Schrott, een priester uit Parijs, besloot een coöperatief van wijnmakers in Tramin (Termeno) op te richten. Meer dan 100 jaar later is het Tramin coöperatief uitgegroeid tot een bedrijf dat de inspanningen van ongeveer 270 wijnboeren over een oppervlakte van 230 hectare coördineert. Tramin ziet streng toe op de teelt waardoor er door de jaren heen een bijzonder hoog kwaliteitsniveau behaald is. De inspanningen van dit bedrijf en die van de bijzonder begaafde wijnmaker Willi Stürz zijn ook in de wijnwereld buiten Italië niet lang onopgemerkt gebleven. Hun wijnen staan vandaag de dag zowel nationaal als international bekend om hun consistent hoge kwaliteit.
Varietal wijnen uit de tweetalige streek Alto Adige staan bekend om hun distinctieve karakter en uitstekende kwaliteit. Deze kwaliteit komt voort uit het uitstekende berg terroir wat zich onder andere uit in frisse, fruitige en levendige wijnen, zo ook bij het coöperatief Tramin.