Tramin Pinot Grigio
Tramin Pinot Grigio staan op een kalkhoudende kleigrond en kiezels op een hoogte van 250 - 500 meter. De druiven voor deze wijn worden voorzichtig geperst meteen na de oogst. Ze gaan daarna in stalen tanks. De most gist bij een gecontroleerde temperatuur van 19 ° C en ondergaat geen malolactische gisting.
De geur en smaak van de Italiaanse Pinot Grigio
Zo'n volle en rijke Pinot Grigio hebben we in zelfde niet geproefd. Aroma's van noten, honing en perzik. Zeer verfijnd met een zachte, mineralige afdronk.
De Wijn en Spijs combinatie met de Tramin Pinot Grigio
Deze volle Italiaanse wijn kan perfect als aperitief, maar ook bij gerechten met champignons, vis en zeevruchten.
Wijnhuis Tramin
Het was het jaar 1889 waarin Christian Schrott, een priester uit Parijs, besloot een coöperatief van wijnmakers in Tramin (Termeno) op te richten. Meer dan 100 jaar later is het Tramin coöperatief uitgegroeid tot een bedrijf dat de inspanningen van ongeveer 270 wijnboeren over een oppervlakte van 230 hectare coördineert. Tramin ziet streng toe op de teelt waardoor er door de jaren heen een bijzonder hoog kwaliteitsniveau behaald is. De inspanningen van dit bedrijf en die van de bijzonder begaafde wijnmaker Willi Stürz zijn ook in de wijnwereld buiten Italië niet lang onopgemerkt gebleven. Hun wijnen staan vandaag de dag zowel nationaal als international bekend om hun consistent hoge kwaliteit.
Varietal wijnen uit de tweetalige streek Alto Adige staan bekend om hun distinctieve karakter en uitstekende kwaliteit. Deze kwaliteit komt voort uit het uitstekende berg terroir wat zich onder andere uit in frisse, fruitige en levendige wijnen, zo ook bij het coöperatief Tramin.