Het wijnbedrijf Scriani is een klein juweeltje in het hard van het Valpolicellagebied. Gevestigd in het plaatsje Fumane. Lees meer.
Scriani Valpolicella Classico Superiore Ripasso DOC gemaakt van Corvina, Rondinella, Molinara, Corvinone en Oseleta druiven. Een intense robijnrode wijn met geuren van kreupelhout, kersen en pruimen; in de mond heeft de wijn een robuust en complex smaak. Absoluut een top wijn!! Het broertje van de Amarone: de Valpolicella Ripasso. Deze wijn heeft een tweede gisting ondergaan op schillen die gebruikt zijn voor de Amarone. Hierdoor ontstaat een krachtige intense en complexe wijn.
Wijn/Spijs
Fantastisch om te combineren met wildgerechten vooral hert, rundvlees en kalfsvlees.
Scriani
Mary and Stefano Cottini hebben nu de leiding over dit familiebedrijf. De Cottinifamilie heeft een lange historie in de wijnbouw in Veneto en vele generaties zijn hen voor gegaan. Zij werken met veel passie en toewijding aan hun prachtige wijnen. Het cultiveren van gezonde druiven gebeurt met veel liefde en respect voor de tradities. Daarbij is oog voor de natuur ook uiterst belangrijk. Al het werk in de wijngaarden zoals het snoeien en de oogst van de druiven wordt hier met de hand gedaan. Vlak na de handmatige oogst is de familie 24 uur in touw om alles zo goed mogelijk te doen. Met veel toewijding en plezier doen zij dit belangrijke werk om wijn van de allerbeste kwaliteit te kunnen maken. De wijngaarden Mandolan, Bosco, Carpané, Tondin en La Costa liggen rond hun bedrijf en huis in Fumane. Hier zijn de druivenstokken tussen de 10 en 55 jaar oud en
groeien volgens het Pergolasysteem met 3300 planten per hectare. In de nieuwe wijngaard Ronchiel zijn de wijnstokken volgens het Guyotsysteem aangeplant met 4500 planten per hectare. In de bodem van de wijngaarden vinden we klei vermengd met grijs kalk- en tufsteen. Dit is een mooie mix en het beste voor de wijnstokken. Door deze grond brengt de aanplant dan ook druiven van zeer hoge kwaliteit voort.