Antiche Terre Ripasso della Valpolicella is een rijke Italiaanse rode wijn, gemaakt van Corvina, Rondinella en Molinara druiven. Het heeft aroma's van rijp fruit, kruiden en vanille. Perfect bij gegrild vlees, pasta en harde kaas. Serveer op 16-18°C. Lees meer.
Blend van Corvina Veronese, Corvinone en Rondinella. De druiven worden met de hand geoogst, voorzichtig geperst voor de fermentatie van 10 dagen bij 25°C, hierna wordt de wijn gefilterd en opgeslagen in RVS tanks tot eind december/begin januari. Er volgt dan een tweede gisting op de most van de Amarone voor 4-5 dagen, waarna de wijn een opvoeding krijgt van 12 maanden op Frans eikenhouten in groot en klein formaat.
Antiche Terre Ripasso della Valpolicella is een Italiaanse rode wijn en gemaakt van Corvina Veronese, Corvinone en Rondinella. Heeft een intense diep robijnrode kleur, in de neus heerlijke fruitige tonen van kersen, chocolade en verse kruiden. De smaak is vol, zacht en aangenaam met een mooie balans tussen tannines en zuren. Een absolute aanrader deze Ripasso; ‘Liefkozende door de Italianen wel eens baby Amarone genoemd’.
Deze Ripasso is een fantastische keuze om te combineren met een verscheidenheid aan gerechten. Het past perfect bij klassieke Italiaanse gerechten zoals pasta met rijke sauzen, risotto met paddestoelen, en gegrild vlees. Ook bij stevige kazen, zoals Parmigiano Reggiano of Gorgonzola, komt de wijn prachtig tot zijn recht.
Antiche Terre staat voor kwaliteit en traditie. De druiven worden met zorg geselecteerd uit de beste wijngaarden in Valpolicella, waar het ideale klimaat en de vruchtbare grond de basis vormen voor deze indrukwekkende wijn. Het maken van Ripasso is een eerbiedwaardige techniek die extra diepte en karakter gaat aan de wijn, waardoor deze onderscheidt van andere rode wijnen.
Het wijnbedrijf Antiche Terre Venete is gelegen in het plaatsje Sezano in de prachtige vallei Valpantena. Deze vallei ten noordoosten van Verona, ook wel ‘De vallei der Goden’ genoemd, heeft een rijke geschiedenis van wijnbouw die terug gaat tot het Romeinse Rijk.
De geschiedenis van Antiche Terre zelf is al even indrukwekkend en dateert uit de vroege jaren van de twintigste eeuw, toen Vittorio Sancassasi besloot druiven en olijven te gaan telen op zijn geliefde land. Na een ontmoeting met de familie Degani ontstond het idee om hun passie onder één naam te verenigen: Antiche Terre. Het familiebedrijf heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als het visitekaartje van de regio.
Antiche Terre Venete bezit zo'n 50 hectare terrasvormige wijngaarden en de wijnranken groeien deels nog volgens het pergola systeem. Naast de autochtone druivenrassen zoals Corvina Veronese, Corvinone en Rondinella staan er ook kleine hoeveelheden internationale soorten aangeplant zoals Cabernet Sauvignon.