De meest prestigieuze wijn is de Amarone, 18 maanden rijping gehad in eikenhouten vaten. Lees meer.
Scriani Amarone della Valpolicella Classico DOC gemaakt van Rondinella, Corvinone en Corvina druiven. De meest prestigieuze wijn is de Amarone die 18 maanden rijpt in barriques, gevolgd door acht maanden rijping op houten vaten en zes maanden op de fles. Voordat de wijn wordt gemaakt, drogen de druiventrossen in speciale droogkamers. In 90 tot 110 dagen verdampt het meeste vocht in de druif. Hierdoor blijft er heel weinig, maar sterk sap over. Deze speciale droogtijd maakt van de Amarone een zo geconcentreerde wijn met een relatief hoog alcoholpercentage. De smaak is zeer bijzonder en nergens anders in de wereld is deze methode zo beroemd als in deze streek.
Intense robijn met een neiging naar granaatrood, puur en zuiver boeket van rood fruit en bessen, kersenjam en kersen onder spiritus; in de mond aroma's van vanille, kruiden, zoethout en bittere amandelen.
Wijn/Spijs
Mooi in combinatie met rundvlees, lamsvlees, hert en blauwe kaas.