De Italiaanse Rosé wijn heeft een briljante rosé kleur. Scherpe aanbieding 12=10! Lees meer.
Rossapasso Pinot Nero Rosé is gemaakt van 100% Pinot Noir druiven. De Pinot Noir druiven worden voorzichtig geperst, zodat de most alleen bestaat uit sap dat vanzelf is vrijgekomen. De primaire aroma's worden zeer efficiënt onttrokken aan de schil. Dankzij dit proces blijven de aroma's behouden en geven de wijn een delicaat en fruitig aroma. De vergisting vindt plaats in RVS tanks bij een gecontroleerde temperatuur. De rijping vindt ook plaats in RVS tanks gedurende een paar maanden. De wijn verfijnt zichzelf terwijl hij rust op zijn eigen gisten.
Rosapasso Rosé heeft een briljante roze kleur. In de aroma's ruiken we wilde aardbeien en kersen. Zeer fruitig met een lichte kruidigheid. In smaak is de rosé zeer smakelijk, soepel en de fruitige tinten komen terug in de smaak. Rosapasso Rosé heeft een zachte en aangename afdronk.
Rosapasso Rose kan geserveerd worden bij voorgerechten, diverse visgerechten, kaasplankje, zacht smakende risotto of pasta en wit vlees. Maar als aperitief misstaat deze rose ook zeker niet.
Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijnindustrie. Werkzaam vanuit de Soave geven de broers Mauricio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Mauricio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
De Corvina en Rondinella druiven zijn de basis voor de productie van de wijnen uit Veneto, zoals Valpolicello, Ripasso en Amarone, die internationaal veel succes hebben. De wijngaarden liggen op de heuvels in kleine stadjes rondom Verona op 150 tot 250 meter boven zeeniveau. De druiven worden handmatig geplukt en in houten kisten geplaatst, normaal gesproken wordt dit ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat gedaan, om extreme hitte te vermijden gedurende de dag. De druiven blijven intact, waardoor de schil geen last heeft van gisting tijdens het transport.De druiven worden vervolgens gedroogd zodat de suikers en smaakstoffen geconcentreerd worden.