Kwalitatief hoge Cabernet Sauvignon / Syrah van Domaine Paul Mas Lees meer.
15 jaar oude wijnstokken op een klei en kalkhoudende fossielbodem in de Franse wijnregio Pays d'Oc. Een Franse rode wijn met een blend van Cabernet Sauvignon en Syrah druiven. 50% van de blend is gedurende 8 maanden opgevoed op nieuwe eikenhouten vaten.
Diep paarsrood van kleur met een robijnrode gloed. Complexe, intense neus met zwart fruit, viooltjes en leder gevolgd door aroma's van hout, groene peper en hints van toast en specerijen. Goede balans met een uitstekende structuur. Aanwezige, maar zachte tannines. Lange afdronk met hints van drop.
Heerlijk bij pasta, stoofschotels, rood vlees en zachte kazen.
De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste familiewijngaard in 1892, toen hij 9 hectare verwierf in de buurt van Montagnac. In 1987 schenkt Paul Mas, zoon van Auguste Mas, 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die Domaines Paul Mas oprichtte. Jean-Claude Mas is daarmee de vierde generatie wijnbouwer en eerste generatie wijnmaker. Jean-Claude maakt deel uit van een nieuwe golf van wijnmakers die het imago van de Languedoc-regio nieuw leven inblazen.
Tegenwoordig bezit Domaines Paul Mas 850 hectare wijngaarden verdeeld over 15 wijndomeinen in de Languedoc en werkt het samen met druiventelers die goed zijn voor nog eens 1250 hectare aan wijngaarden. Dit geeft de wijnmakerij toegang tot 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelooflijke reeks complexe terroirs in de Languedoc.
Geïnteresseerd in andere smaken of soorten van het wijnhuis Domaine Paul Mas klik dan hier voor de overzichtspagina!