Schitterende Viognier, lekker doordrinkbare witte wijn met blauwe kazen, taarten of fruitdesserts. Lees meer.
Paul Mas Estate Viognier, alleeen de allerbeste wijnen van Paul Mas komen van het Estate, met druiven van de eigen wijngaarden, zoals deze Viognier met zijn aromatische, volle stijl. Deze Franse witte wijn is gemaakt van 100% Viognier en de druiven zijn gedeeltelijk met de hand geplukt en gedeeltelijk 's nachts machinaal om oxidatie te voorkomen. 15% van de Paul Mas Estate Viognier ondergaat een malolactische fermentatie in eikenvaten waar hij 3 maanden veroudert. De andere 85% alleen in RVS.
Deze smaakvolle Viognier heeft een intens strogeel uitstraling in je glas, rijpe parfumgeuren van witte perzik, appelbloesem en tropische ananas. In de smaak ook veel perziken, abrikozen en peren, mollig maar met voldoende fraîcheur in de afdronk. Een Franse wijn om gul te drinken en niet te koud te serveren.
Deze wijn is heerlijk bij zeevruchten en visgerechten, curry, wit vlees, blauwe kazen, taarten en fruit desserts.
De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste familiewijngaard in 1892, toen hij 9 hectare verwierf in de buurt van Montagnac. In 1987 schenkt Paul Mas, zoon van Auguste Mas, 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die Domaines Paul Mas oprichtte. Jean-Claude Mas is daarmee de vierde generatie wijnbouwer en eerste generatie wijnmaker. Jean-Claude maakt deel uit van een nieuwe golf van wijnmakers die het imago van de Languedoc-regio nieuw leven inblazen.
Tegenwoordig bezit Domaines Paul Mas 850 hectare wijngaarden verdeeld over 15 wijndomeinen in de Languedoc en werkt het samen met druiventelers die goed zijn voor nog eens 1250 hectare aan wijngaarden. Dit geeft de wijnmakerij toegang tot 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelooflijke reeks complexe terroirs in de Languedoc.
Geïnteresseerd in andere smaken of soorten van het wijnhuis Domaine Paul Mas klik dan hier voor de overzichtspagina!