100% Pinot Noir, na 5 maanden liggen in eikenvaten wordt deze stijlvolle Franse rode wijn gebotteld. Lees meer.
Paul Mas Estate Pinot Noir wordt gemaakt in het Zuiden van Frankrijk (wijnstreek Pays d'Oc) en bestaat volledig uit de Pinot Noir druif. De druiven worden 's nachts machinaal geoogst om oxidatie te voorkomen. Na de malolactische fermentatie veroudert de Franse wijn gedurende 5 maanden in eikenvaten, waarnaar hij gebotteld wordt.
Heerlijk uitwaaierend rijp, zoet, 'jammig' sap in de smaak. De Franse rode wijn rijpt 6 maanden op eiken. Elegante neus van kersen, aardbeien, rode bessen, zacht kruidig en een vleugje vanille. Mondvullend en fluwelig, smeuïg tot de laatste druppel.
De Paul Mas Estate Pinot Noir is een van de best geproefde begeleiders van gegrild vlees, charcuterie, wild zoals fazant en parelhoen, stoofschotels en kazen.
De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste familiewijngaard in 1892, toen hij 9 hectare verwierf in de buurt van Montagnac. In 1987 schenkt Paul Mas, zoon van Auguste Mas, 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die Domaines Paul Mas oprichtte. Jean-Claude Mas is daarmee de vierde generatie wijnbouwer en eerste generatie wijnmaker. Jean-Claude maakt deel uit van een nieuwe golf van wijnmakers die het imago van de Languedoc-regio nieuw leven inblazen.
Tegenwoordig bezit Domaines Paul Mas 850 hectare wijngaarden verdeeld over 15 wijndomeinen in de Languedoc en werkt het samen met druiventelers die goed zijn voor nog eens 1250 hectare aan wijngaarden. Dit geeft de wijnmakerij toegang tot 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelooflijke reeks complexe terroirs in de Languedoc.
Geïnteresseerd in andere smaken of soorten van het wijnhuis Domaine Paul Mas klik dan hier voor de overzichtspagina!