100% Cabernet Sauvignon. 20% van deze blend rijpt in een of twee jaar oude eikenvaten gedurende 4 maanden. De andere 80% rijpt gedurende 4 maanden in temperatuur gecontroleerde RVS tanks. Lees meer.
De druiven worden geselecteerd uit de Hérault en Uzès vallei, 2 regio's met een mediterraan klimaat, om zachte tannines en ronde wijnen te verkrijgen. Deze Franse rode wijn uit het Zuiden van Frankrijk uit de wijnstreek Pays d'Oc is gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon. 20% van deze blend rijpt in een of twee jaar oude eikenvaten gedurende 4 maanden. De andere 80% rijpt gedurende 4 maanden in temperatuur gecontroleerde RVS tanks.
Paul Mas Cabernet Sauvignon is diep paars van kleur van een granaat-rode gloed. In de neus treft u rode en zwarte bessen aroma's aan, gevolgd door verschillende specerijen. Deze rode wijn is vol en rond van smaak met zachte tannines. Rijp fruit met een goede lengte.
De Paul Mas Cabertnet Sauvignon, Franse rode wijn is aan te bevelen bij barbecue gerechten, pastaschotels, gegrilde groeten en rijke kazen.
De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste familiewijngaard in 1892, toen hij 9 hectare verwierf in de buurt van Montagnac. In 1987 schenkt Paul Mas, zoon van Auguste Mas, 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die Domaines Paul Mas oprichtte. Jean-Claude Mas is daarmee de vierde generatie wijnbouwer en eerste generatie wijnmaker. Jean-Claude maakt deel uit van een nieuwe golf van wijnmakers die het imago van de Languedoc-regio nieuw leven inblazen.
Tegenwoordig bezit Domaines Paul Mas 850 hectare wijngaarden verdeeld over 15 wijndomeinen in de Languedoc en werkt het samen met druiventelers die goed zijn voor nog eens 1250 hectare aan wijngaarden. Dit geeft de wijnmakerij toegang tot 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelooflijke reeks complexe terroirs in de Languedoc.
Geïnteresseerd in andere smaken of soorten van het wijnhuis Domaine Paul Mas klik dan hier voor de overzichtspagina!