Langmeil Three Gardens Shiraz Mourvedre Grenache
De oude Barossa wijnproducenten verwijzen naar hun wijngaarden als tuinen. De Three Gardens is een eigentijdse mix van drie traditionele rassen die sinds 1840 in de Barossa groeien. Voor deze wijn worden de volgende druivenrassen gebruikt: Shiraz, Mataro en Grenache. Deze druivensoorten komen van wijnstokken die tussen de 10 en 90 jaar oud zijn. De wijn rijpt 12 maanden in gebruikte eikenhouten vaten.
Hoe smaakt de Langmeil Three Gardens Shiraz Mourvedre Grenache?
Langmeil Three Gardens Shiraz Mourvedre Grenache is vers en geurend fruit komt je tegemoet uit het glas. De geuren van framboos en rode pruimen domineren de aroma's met een subtiele hartigheid en hint van witte peper. Het sappige fruit explodeert in je mond en is erg goed in balans met peper en zoete specerijen. Een medium body met een goede complexiteit en prachtige zijdezachte tannines die overgaan in een fruitige en kruidige finish.
De Wijn en Spijs combinatie met de Langmeil Three Gardens Shiraz Mourvedre Grenache
Deze heerlijke rode wijn uit de Barossa gaat perfect samen met gegaard lamsvlees.
Geïnteresseerd in het wijnhuis Langmeil?
Met een rijke traditie die teruggaat tot 1842 en een unieke Europese (Oberschlesien) invloed is Barossa valley verworden tot de meest bekende wijnstreek van Australië. Het behalen van vijf sterren in zes opeenvolgende jaren in James Halliday’s Wine Companion maken Langmeil dan ook tot één van de toonaangevende wijnproducenten in dit gebied. De doelstelling van deze winery is het maken van topwijn die 100% afkomstig is uit Barossa en van druivensoorten die uitblinken in dit gebied.
Alhoewel een aantal van haar wijngaarden veel ouder zijn werd Langmeil in 1996 opgericht door de drie vrienden: Chris Bitter, Carl Lindner en Richard Lindner. De originele wijnmakerij die op het landgoed sinds 1930 gevestigd was sloot in 1988 en heeft daar tot 1996 onaangeroerd gelegen. Het zorgvuldig restaureren hiervan duurde jaren.
De Chief Winemaker Paul Lindner overziet vandaag de dag het vinificatieproces en geeft hier in het bijzonder aandacht aan het maken van wijn uit individuele wijngaarden, minimale “handling” en zorgvuldige filtratie om zo uitgesproken goed gebalanceerde wijnen met subtiele complexiteit te kunnen garanderen. Langmeil toont dat Barossa in staat is tot het voortbrengen van niet alleen makkelijk benaderbare wijnen maar ook complexere varianten met een uitstekend bewaarpotentieel.
Gedoemd om plaats te maken voor huizenbouw, tien rijen van 140 jaar oude Shiraz wijnstokken werden gered door Langmeil en overgeplaatst. Hiermee werd een deel van het Barossa erfgoed gespaard. Deze ‘wezen’ delen dezelfde afkomst als hun Freedom wijngaard, geplant in 1800 op wat toen dezelfde toewijzing had: ‘section 36, Hundred of Moorooroo’. Wanneer Christian Auricht in 1860 stierf werd deze ‘familie’ van Shiraz opgesplitst. 146 jaar later, met de genereuze hulp van het Langmeil-team als adoptie ouders, is de wijnmakerij er in geslaagd de kudde weer bijeen te brengen.