Deze witte Australische wijn wordt in twee delen gefermenteerd, één in RVS tanks (zonder hout). Tropische Chardonnay met een vleugje mineraliteit bij de afdronk. Lees meer.
Eden Valley wordt gezien als een gebied dat goed aangeschreven staat als een bron voor hoogstaande witte wijn. De Langmeil Spring Fever Chardonnay wijn wordt in twee delen gefermenteerd, één in RVS tanks (zonder hout). Het andere deel begint zijn fermentatie in tank, echter wordt het gistingsproces onderbroken met nog paar een paar gram restsuiker resterend, vervolgens wordt dit deel van de wijn overgebracht op Frans eikenhout waardoor de wijn zich geweldig ontwikkelt.
De Langmeil Spring Fever Chardonnay heeft een lichte strogele kleur met groene tinten in het glas. Fris en uitnodigend bouquet van geconserveerde perziken en tropisch fruit vermengd met hints van komkommer en een gistachtige romigheid. Deze witte Australische wijn uit de Eden Valley toont frisheid en een levendige smaak, met perzik en citrus die domineren en hints van tropisch fruit, citroenschil, komkommer en een vleugje mineraliteit bij de afdronk.
De Australische Chardonnay kan perfect geschonken worden bij lichte en delicate gerechten zoals rauwe en lichtgekookte schaal- en schelpdieren zoals krab en garnalen, gestoomde of gegrilde vis, kip of vegetarische terrines en pasta of risotto met lentegroenten.
Met een rijke traditie die teruggaat tot 1842 en een unieke Europese (Oberschlesien) invloed is Barossa valley verworden tot de meest bekende wijnstreek van Australië. Het behalen van vijf sterren in zes opeenvolgende jaren in James Halliday’s Wine Companion maken Langmeil dan ook tot één van de toonaangevende wijnproducenten in dit gebied. De doelstelling van deze winery is het maken van topwijn die 100% afkomstig is uit Barossa en van druivensoorten die uitblinken in dit gebied.